Tango vs Vals


Jag sa till Kalle att jag kommer nog inte se tillbaka på sommaren 2009 som en bra sommar.
Han frågade då om den verkligen hade varit så dålig och vad som var så jävla dålig med den egentligen. Vi disskuterade och han lyckades få mig att inse: Att skitdålig har den nog inte varit trotts allt och jag har ju lärt mig så jävla mycket om mig själv.
2009 hittills har faktiskt inte alls dansat samma dans som mig. 2009 har dansat en hård och dramatisk tango och jag har försökt dansa en fin och följsam vals. Vi liksom krockade.

Därför sitter jag här. Lilla jag i stora i Stockholm och undrar om min tur nu vänt.
Jag är just nu på ett jobb som jag trivs på, som jag tror på och som jag inte kommer att ha bråttom ifrån om dom vill ha mig.
Och idag fick jag ett finfint erbjudande om att bli kombo i en tvåa på Lindingö utan att jag ens försökt hitta något.
Är det nu jag ska satsa på riktigt?


några ord.

Jag ligger på rygg i soffan och undrar vad jag ska gör med min dag. Är otroligt hungrig iaf och borde gå ner till affären för att handla lite tror jag.
Jag gillar mitt jobb och jag trivs. Hoppas att jag duger i deras ögon.
Det kom in en så himla fin kille igår som känner E. Han kommer nog in fler gånger, för fin det var han.

Nä jag har inte ro för detta idag. Affären, frukost, dusch och krigsmålning.

Hösten luras

2 september och alla påpekar att det är höst nu. Solen försöker lura oss idag och värmer så att vi tar av oss den där extra tröjan som man faktiskt packar ner nu när hösten knackat på.
Jag sitter vid ett matsalsbord  centralt i Stockholm och kollar ner på gatan. Här mitt emot ligger ett fint café på ett hörn och trafiken är tät. Den väcker mig varje morgon och jag blir varje dag lite chockad över att det låter så högt. Stockholm och jag håller på att lär känna varandra.
Stockholm skrattar åt att dom har en småläning på gatorna, men på något sätt verkar dom tycka att det är mysigt.
Jag lär mig konstiga häftiga ord och lär mig gåtan över tunnelbana, pendeltåg och bussförbindelser.
Inser att här har jag möjlighet att ändra vanor, matvanor och sånt. Jag är inne på dag två med bra frukost, det är ett framsteg. Mitt mål är att sluta med vittbröd i stort sätt helt och hållet.
Solen leker på min hand och jag får lust att ta på mig en stor kofta och ha en latte i handen och sätta mig i solen.
Men jag har ingen kofta och jag dricker inte kaffe, då blir jag sjuk.
Jag njuter av en stund av mitt egna sällskap. Marcus har precis gått härifrån för att kolla in sin lägenhet.
Det behövs,ensam tid.

Morgonrutiner.

Jag är jäääääääääääääääätte kissnödig!
Ni kan ju gissa att jag varit vaken i 40minuter och han den där jag bor med har duschat heeeeela tiden. Va fan, ska detta vara nya morgonrutiner så kommer dom inte uppskattas av mig över huvudtaget faktiskt.
Så nu ska jag tvinga ur honom därifrån. Sen återkommer jag och berättar om min första dag på jobbet.

Cioa med benen i kors.

Morgonrutiner när man är 2

Jag vaknade 1 timme innan jag behövde. Marcus vaknade samtidigt. Han klev in i duschen strax därefter och nu har han varit där inne i en timme snart. Är detta okej?
Jag är van vid att killar är i duschen max i 10 minuter. När Mr.extremsport duschade var jag tvungen att fundera om han ens hann med att tvåla in sig för att det gick så jävla fort.
Så jag är imponerad. Jag förstår om en tjej duschar läänge men hallå, vi har lite mer att styra med: Shampoo, balsam, hårinpackning, tvåla inkroppen, ha speciell tvål till ansiktet, skrubba fötterna och raka benen, höna och under armarna. Detta kan vi säkert göra på 10-15kvart om vi vill.
Men va fan Herr Åberg gör där inne är oroväckande.

Jag vill ha en dunder frukost och då behöver jag ha ut han därifrån. Dessutom behöver även jag komma in i duschen en sväng. Det är ju min stora dag idag. Min provjobbardag.
Så nu ska jag tvinga ut honom därifrån.